Kertiszegély, kertépítő

Na ne! Ugye ilyet nem szeretne látni a kertjében?Ne hadja rábeszélni az igénytelen, rövid élettartamú, ócska faszegélyre. Gondoljon bele, szegélyt kell mellette vágni, a szegélynyíró damilja megsérti a fát és ott fog először korhadni a fa, csúnyán fog kinézni. Önnek a szegélynyírás időt és energiát vesz el, és legalább még egy gépet kell tartania a szerszámos kamrában tárolni. A faszegély ideje lejárt!

Mi a térkőből kialakított süllyesztet ágyásszegélyt szoktuk ajánlani. A helyszínen készülő, tetszőleges íveket követő szegélyek nem csupán a kert dísze, hanem megkönnyítik a kertfenntartását is.Kerti szegély térkőből

  • Olcsóbb mint a faszegély. 1 m süllyesztet szegély a legegyszerűbb térkőből (+ segédanyag) 2013-ben nettó 470 Ft/fm volt az anyag költsége. A faszegélyből 850 Ft/fm körül van az anyag költség, és a munkadíja mind a kettőnek ugyan annyi.
  • Másik nagy előnye, hogy mivel a térkőből egyre nagyobb a forma, szín és textúra választék, így mindenki meg találja a kertjéhez stílusban illő szegélyt. És nem muszáj önnek térkőből megépíteni, lehet ez akár téglából, és terméskőből, bazaltkockábol is. A lényeg, hogy a kiválasztott anyag egyszerű téglalap vagy kocka forma legyen.
  • Ja! És a legfontosabb! Most már elfelejtheti a szegélyvágást, egyszerűen végig tolja a fűnyíró kerekét a szegélyen és le is van tudva a szegélynyírás! Elegáns, igényesen rendben tartott kert benyomását kölcsönzi a kertnek.
  • Elválasztja a kert részeit, megakadályozza a kavics és a mulcs összekeveredését.
  • Erős és tartós, gondozást nem igényel.

Ha minket bíz meg a kivitelezéssel, gyors és tiszta munkavégzésre számíthatunk, amely nem forgatja fel a kertet.
Végre egy olyan megoldás ami tényleg dísze a kertnek és még tartós is! Szép és diszkrét! Nézze meg ötleteinket a lapalján lévő referenciák között. Ugyan itt találhat képeket tipegőből készült kerti utakról, mulcsról és fenyőkéreg felhasználásáról is.
Hamukő kerti szegély

Hamukő kerti szegélyA hamu kő egy vulkáni eredetű fagyálló anyag, ami jól hasznosítható a kertépítésben is. 

A 11 cm x 11 cm x 37 cm szegély elemekből egyenesen vagy ívesen is kialakítható a kerti szegély, tökéletesen passzol minden olyan kertbe ahol fontos, hogy minél természet közelibb legyen a kert. A hamukő kerti szegélyen az öntözés hatására,  egy idő után itt - ott megtelepszik a moha ezzel is bele simítva a követ természetbe. 
1300 Ft/fm –es bevezető áron kínáljuk leendő megrendelőink számára. Az ár nem tartalmazza a szállítási, és munkadíj költségét
 

 

Műanyag ágyás szegélyMég egy ötlet!


Vagy, nem is szeretne szegélyt, csak egy láthatatlan megoldással elszeretné a füvet választani a növényektől? Erre is tudunk megoldást kínálni! A Bauplast cég által gyártott műanyag szegélyt ajánljuk. Nem kell meg ijedni ez nem az a zöld hullámos szörny amit a barkácsáruházak kínálnak. Ez annál profibb.
Ennél a technológiánál a szegély eltűnik a fű mellett viszont a nem nő bele a növényágyásba. Ez már tényleg egy láthatatlan megoldás.

 


 

 

 

Tipegők:

 

Tipegő deszkabetonEgy Magyar manufaktúra által gyártott, szépen kivitelezett térkő családról van szó. A fahatású tipegők antikolt felületüknek köszönhetően megtévesztésig úgy néznek ki, mintha erdeifenyőből készültek volna, de a termék ötvözi magában a fa puhaságát, melegségét, természetességét a beton időtállóságával, kopásállóságával és a mindenki által ismert pozitív tulajdonságaival. A deszkabeton lapokból könnyedén ki tudunk alakítani teraszokat, kerti utakat, és kerti pihenőket is, ez a rusztikus hatású járó felület kihangsúlyozza a kert egyes részeit, legyen az gyepfelület, vagy növényágyás.  Felületével szépen illeszkedik a bármilyen kerti környezetbe!

 
 
Faapríték:
 
Fenyőkéreg, fadarálékA faapríték az erdészeti és a kertfenntartás munkák által termelt növényi maradványok, aprítása után nyert újrahasznosított kertészeti terméke. Faapríték nagy előnye a fenyőkéreggel szembe, hogy ez az anyag olcsóbb, és nagymértékben nem változtatja meg talaj Ph értékét. Lebomlása során a növények számára hasznos tápanyagot jelent, javítja a talaj szerkezetét, így a növények könnyebben fejlődhetnek a talajban.
1 m3 fadarálékot szállítás nélkül 8000 Ft-ért tudjuk kínálni. 1 m3 fadarálék kb. 15 – 20 nm talaj takarására elegendő, ha 5 cm vastagságban teríti szét a talajon. Szemcse mérete 5 – 8 cm
Egy újabb megoldás a talaj takarására!
 
 

A fenyőkéreg (mulcs, faháncs)

KertépítésA mulch felhasználási terület igen sokrétű. Családi házak kertjeiben, lakóparkok, irodaházak parkjaiban éppúgy megtalálhatóak, mint játszóterek játékai alatt. Nagyon jó a nedvesség megtartó hatása, gátolja a gyomosodást, lassan lebomolva a talaj tápanyagmegőrző képességét javítja, megváltoztatja a talaj Ph értékét.

Felhasználási javaslat:
A kérgezésre szánt területet gyomtalanítsuk ki, egyengessük el és ezt követően terítsük el a fenyőkérget 5 – 8 cm vastagon.
1 zsák (80 literes) fenyőkéreg kb. 1m2-re elegendő
Aki 2012. augusztus 1.-től tölűnk rendeli meg a fenyőkérget annak az akció keretén belül kertépítő cégünk 1450 Ft/zsák áron tudjuk kiszállítani a faháncsot.
Egy zsák 80 literes. Minimális megrendelhető mennyiség 20 zsák.

 

A kerti szegélyről, tipegőről és a mulcsról további képeket ITT találhat 
Telefon: +36 30 541 9921 | www.kertepito.com | Durucz kert a Google+-on | Durucz kert a Facebook-on